Reviews


Patiënten vertellen:

 

     English below

 

Hé Riek,

Omdat ik me stukken beter voel en het traject bij Revalide ook positief heb afgerond, wil ik onze afspraak de 24e afzeggen.

Als mijn gezondheid, fysiek e/o mentaal, daar weer aanleiding toe geeft, zal ik zeker weer contact met je opnemen.

Hartelijk 🙏🏻 voor je ondersteuning en je rustige en aangename zijn, dat gaf mij gevoel van veiligheid en vertrouwen, waardoor ik alles kon en mocht zeggen.

Hartelijke groet Ada 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

Hallo Riek

Ik wilde je ontzettend bedanken!! De korrels*, hebben op mij een ongelofelijk goede uitwerking gehad! Ik was een week na inname klachtenvrij wat mijn oren betreft!!! Het is echt geweldig!!! 

De volgende afspraak is wat oren betreft niet nodig. 

Ik ben zelfs naar een concert geweest!!!! 

Groetjes Pien 

*Dit was na het tweede middel dat ik deze mevrouw had voorgeschreven.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Ik kwam bij Riek via een vriendin nadat de diagnose PCOS was vastgesteld. De gynaecoloog had geen remedie en gaf aan dat ik terug moest komen op het moment dat ik zwanger zou willen worden. Ik had geen ervaring met homeopathie maar besloot het een kans te geven.
Ik ben erg tevreden met wat Riek heeft gedaan. Ik ben inmiddels van (bijna) alle symptomen af. Buiten dat het mij lichamelijke probleem heeft opgelost en mijn menstruaties weer regelmatig komen, heeft het ook mentaal veel gedaan. Ik ben een stuk minder impulsief dan voorheen, iets wat me regelmatig in situaties bracht waarbij ik dan door niet goed genoeg voorbereid en / of nagedacht problemen voor mezelf veroorzaakte. Het middel dat Riek me heeft voorgeschreven heeft ervoor gezorgd dat ik in het algemeen dingen volwassener aanpak, en daardoor ben ik een stuk rustiger en meer tevreden. Een fijne bijwerking.
Inmiddels is de behandeling afgelopen, omdat er niets meer is om te behandelen. Moet zeggen dat ik het nog wel ga missen, het was prettig en nuttig om elke keer een evaluatie te doen, een evaluatie van de status van het gehele plaatje van mijn leven (fysiek, mentaal, emotioneel).
Inmiddels heb ik Riek al aan meerdere mensen aangeraden, welke naar mijn weten ook goede resultaten hebben. Effectief en erg professioneel.

Mw. E.D. de Jong

 

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Beste Riek,


Ik mail je over ons zoontje van 4,5 jaar Ole. Het slapen gaat niet zo goed, hij is iedere dag om 5.00 uur klaar wakker en wil niet meer slapen. Dit is al 3 maanden gaande. Hierdoor gaat z’n weerstand omlaag, hij is vaak ziek. En ik heb het idee dat hij veel spanning mee naar huis neemt van school maar niet zo goed kan ontladen. Misschien kunnen we een afspraak inplannen, Ik hoop dat u binnenkort tijd heeft en raad weet. 

2 weken na het consult:

Graag wil ik je heel hartelijk danken, het gaat echt een stuk beter met Ole. Twee dagen na de korrels zag ik al een verschil bij hem. Hij sliep na een paar dagen in de nachten ook veel beter en hij werd later wakker. Hij zit lekkerder in z'n vel en kan weer wat beter in z'n eentje rustig spelen.

Hopelijk zet dit zo door.

Cato                                              

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Aanleiding van de behandeling: heftige paniekaanvallen.

Het laatste middel dat ik van jou gekregen heb, heeft er voor gezorgd dat ik geen loopneus meer heb, heel erg fijn. Voor mij was tijdens dit proces, de nux-v (homeopathisch middel) heel erg belangrijk.  Daardoor verdween dat vreselijke permanent zenuwachtige gevoel, met paniek pieken.  Ik heb je heel erg dankbaar voor wat jij allemaal voor mij gedaan hebt. Je luisterend oor, en dat je voor mij bleef zoeken. Daar heb ik enorm veel aan gehad.  Ik kreeg daardoor ook de kracht om niet op te geven. Dus dank hiervoor!! Ik wens jou alle goeds en mocht ik je nodig hebben, dan weet ik jou te vinden. 

Veel liefs

M.T.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Aanleiding voor behandeling: terugkerende sinusitis, overige klachten: uitstelgedrag, weinig zelfvertrouwen en moeilijke relatie met moeder sinds jeugd.

Je middel heeft heel goed gewerkt! Op 1 oktober ’s avonds begonnen met de 1e korrel, de 2e korrel 2/10 ’s ochtends, en die dag merkte ik al dat ik veel meer aanpakte met mijn werk. Maak dingen af, ben meer gefocust en ga geen dingen, die ik minder makkelijk vind, uit de weg. Heb heel veel werk verzet op één dag, zonder stress. Heb zelfs ’s avonds tussendoor eindelijk (na 1,5 week uitstel) alle cadeaus ingepakt die ik had gekocht voor de familie. Was steeds blijven liggen (geen urgentie). En daarna ging ik meteen door met naai-verstel werk, dat ook al heel lang lag te wachten! Die zelfde avond zelfs nog telefoontjes gepleegd met vriendinnen, die ik ook al voor me uitschoof. Wat fijn!

Die avond (2/10) 3e korrel genomen. De volgende ochtend had ik een klein bultje rechtsachter in m’n keel (beginnende ontsteking): precies de klachten die ik in het verleden ook wel eens had.

3/10 heel goede dag met m’n moeder gehad. Ik kon rustig blijven en neutraal verwoorden dat het mij het luisteren naar haar verhaal belemmerde als ze zich negatief uitsprak over anderen (haar stokpaardje! Over m’n vader, over m’n overleden schoonzus, etc) zonder boos te worden of me van haar af te wenden en m’n grenzen niet aan te geven. Door de manier waarop ik het zei kon zij ernaar luisteren, en kon ik haar verhaal blijven aanhoren. Kon ook tegen haar zeggen dat ik haar niets (meer) kwalijk neem, wat ook zo is. Alleen worstel ik zelf nog met het analyseren en verwerken intern van alles. Maar gezien haar geschiedenis neem ik haar niets kwalijk. Oh ja, die ochtend had ik een huurauto gehuurd, en dat zelf regelen en wegrijden in een onbekende auto (meestal is het mijn man die dan rijdt 😉) zou me normaal gesproken veel stress gegeven hebben, maar nu niet. Ik bleef rustig, nam de tijd om de auto te leren kennen en mezelf te installeren voordat ik wegreed. Vertrouwde dat het wel goed zou komen; en anders kon ik onderweg ergens stoppen. Was niet nodig.

Die avond moest ik een paar keer slijm ophoesten: ook een symptoom dat ik normaal gesproken rondom de sinusitis kan hebben..

Tot nu toe heeft het effect aangehouden: heb voor werk vele telefoontjes gepleegd met mensen die ik nog helemaal niet kende en voelde voldoende zelfvertrouwen om dat te doen. Met goede resultaten, wat het weer makkelijker maakte volgende telefoontjes te plegen. Ook blijf ik hard en geconcentreerd doorwerken. Alleen tijdens Zoom calls heb ik nogal de neiging andere dingen te gaan doen, me te laten afleiden. Maar heb ontdekt dat het me helpt door dan te gaan staan, lopen, bewegen: dan blijft m’n aandacht er beter bij dan wanneer ik blijf zitten.

Lijkt een schot in de roos, dit middel! Ik dacht, dat laat ik je alvast weten.

Dank je en hartelijke groet:

Carolien

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

 

Ik zou nog even laten weten hoe het is gegaan de afgelopen 2 maanden.

Het gaat heel erg goed! Ik voel me stukken beter vergeleken met de eerste keer dat ik bij je was.

Fysiek gaat het beter maar vooral mentaal. De paniek en angsten zijn vrijwel weg. En wanneer ik toch wat paniek voel opkomen dan kan ik het nu makkelijk wegwuiven.

Heel erg bedankt voor je hulp en luisterend oor.

Groet,

O. G.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Ik heb meestal meer last van psychische dan van lichamelijke klachten. Maar er over praten met psychologen en psychotherapeuten maakt het juist erger. Praten met Riek is anders. Door de manier waarop ze luistert, vertel ik mijn verhaal op een andere manier. Ik voel me altijd helemaal opgekikkerd als het consult voorbij is.

En dan krijg ik een paar dagen later ook nog van die bijzondere korreltjes! Die doen de merkwaardigste dingen. Ik kwam bijvoorbeeld een keer met chronische verkoudheid, en toen had ik na het slikken van de pilletjes plotseling geen menstruatiepijn meer. Ik heb dat mijn hele leven gehad, ik dacht dat het er gewoon bij hoorde. Het is na die drie korreltjes helemaal weggebleven. Een keer kwam het nog terug, in een periode dat ik veel stress had. Maar nooit meer elke maand.

Wie zegt dat homeopathie ‘alleen maar placebo’ is, moet mij dan toch eens uitleggen hoe het kan dat ik genezen word van een andere kwaal dan waar ik dacht dat ik het pilletje tegen slikte!

De laatste keer kreeg ik een middel dat met de relatie met mijn moeder te maken had. Ten opzichte van mijn moeder voel ik altijd een een soort verharding. Door het middel dat ik van Riek kreeg, was het net alsof er een heel vriendelijke vrouw achter me kwam staan. Het was een gek gevoel, alsof er echt iemand was! Op een of andere manier had ik daar veel steun aan. Het was heel prettig. Het maakte me zachter en het gaf me tegelijkertijd meer zelfvertrouwen.

Annemieke R.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Ik zou je nog even laten weten hoe de uitslag in het ziekenhuis was.

Die was prima! Nagenoeg geen ontstekingen meer in de darm. Ik ben zo blij! (mw heeft een colitis ulcerosa)

Ik heb na de positieve uitslag gezegd, dat ik bij jou onder behandeling ben en dat ik afgelopen maanden toch al wat geminderd had met de reguliere medicatie. En gezegd dat ik op zoek ben naar " goed genoege" medicatie, die tot minder bijwerkingen leidt. Daar reageerde ze heel positief op, begreep ook heel goed wat ik wilde.

Kortom: ik kan gaan minderen met de medicatie, en dan kijken we over 3 maanden hoe dat uitpakt.

Je snapt dat ik fijn doorga met de korreltjes.

Dank zover voor je luisterend oor en waardevolle adviezen.

Groet!

Maria

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Ik ben bij Riek Taekema zo'n 15 jaar geleden terecht gekomen vanwege de chronische bronchitis van mijn oudste dochter (toen 7 jaar). Van de specialist had ze al Ventolin voorgeschreven gekregen en toen ik de bijsluiter las met alle mogelijke bijwerkingen en me realiseerde dat zo'n klein kind een medicijn voor volwassenen kreeg, was dat voor mij het moment andere wegen te bewandelen. Al na het tweede consult bij Riek kreeg mijn dochter het juiste homeopatische middel waarna ze bronchitisvrij door het leven ging, èn geen last meer had van moeite met inslapen. Zelf heeft Riek mij in verschillende fasen in mijn leven mij geholpen, o.a. met klachten rond vastzittende boosheid en verdriet, slapeloosheid, migraine, slechte stoelgang, voorhoofd- en bijholteontsteking, keelontsteking. Door haar goed luisterende oor en   doorvragen heeft Riek altijd wel het juiste middel gevonden. Dit doet ze op een mooie, empathische en professionele manier.

Carolien

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Sinds ik de homeopathische behandeling bij Riek Taekema krijg ben ik zeker al 5 jaar niet meer naar de gewone huisarts geweest. Mijn algehele weerstand is dusdanig verbeterd dat dit niet meer hoeft. Hierover ben ik heel erg blij.

Barbara

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Mijn dochtertje werd na de inenting geregeld ziek oa verkoudheden, blaasontstekingen en ze sliep slecht in. Regulieren dokters konden geen oplossing vinden hiervoor en schreven steeds antibiotica voor. Het afweersysteem van mijn dochtertje kelderde naar beneden. Zodoende ben ik bij mevrouw Riek Taekema terecht gekomen. Na een lang aanmeldingsgesprek bespraken we uitvoerig de klachten en observeerde Riek mijn dochtertje. Vervolgens schreef Riek homeopathische korreltjes voor.

In het begin was ik erg sceptisch, maar al gauw zag ik positieve verandering optreden niet alleen in haar gezondheid, het inslapen maar ook in het gedrag van mijn dochtertje. Haar opstandig gedrag maakte plaats voor positief gedrag en ik kreeg mijn engeltje terug.

Mijn dochtertje had haar balans weer terug gevonden en haar afweersysteem kan het weer zelf aan.

Nu verwijs ik mijn vrienden naar haar, ze heeft mij overtuigd van de werking en haar professionaliteit.

Familie Versteeg

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Door een valpartij met mijn fiets liep ik 30 jaar geleden een hersenschudding op, waar ik een vervelende hoofdpijn aan overhield. Zo kwam ik destijds bij Riek Taekema terecht. Wat de specialisten in het academische ziekenhuis niet lukte, lukte haar wel. Zij kreeg mijn hoofdpijn weg. Daarna heeft zij mij vaker van allerlei (soms chronische) klachten afgeholpen. Zoals: blaasontsteking, voorhoofdsholteontsteking en momenteel werken we aan mijn aderverkalking. Het blijkt dat na een jaar behandelen de plaque in mijn aderen duidelijk is afgenomen. Haar aanpak kost soms tijd maar heeft bij mij altijd resultaat.        

T.S.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Sinds de geboorte van mijn zoon kom ik bij Riek Taekema in de praktijk. Zowel voor mijn zoon als voor mijzelf.

Wij zijn altijd zeer kundig begeleid door Riek. Mede dankzij Riek heeft mijn zoon nog nooit in zijn leven antibiotica hoeven nemen.

Of het nou ging om een oorontsteking, darmkrampen, tandjes die doorkomen of echt ziek zijn met hoge koorts, Riek stond altijd voor ons klaar.

Wij hebben , en nog steeds, veel baat gehad van haar behandelingen. Riek heeft mij geholpen tijdens een longontsteking en diverse andere klachten

en altijd met goed resultaat. Voor mij straalt Riek rust en warmte uit, kan goed luisteren en stelt de juiste vragen. Een hele fijne praktijk.

Chantal Semeijns de Vries van Doesburgh

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Elk jaar krijgt de 30+vrouw een standaard onderzoek naar baarmoederhalskanker. Toen er bij mij bij de tweede keer PAP3A uit kwam, moest ik toch wel even een extra onderzoek bij de gynaecoloog. Voor de zekerheid wilden ze toch maar de onrustige cellen laten wegbranden. Met alle respect voor hun kundigheid, ik wilde zelf toch voor de zekerheid, mijn lichaam eerst even een kans geven. Ik ben op zoek gegaan naar een homeopaat en kwam bij Riek uit. Zij had me ook al prettig geholpen, bij het begeleiden van vaccinaties voor mijn zoontje.

Na een intakegesprek bij Riek over mijn situatie, kreeg ik korrels mee en voedingsadvies. Een half jaar later en nog een aantal tussen gesprekken met Riek, deed ik weer een test: PAP1!! Je begrijpt natuurlijk wel dat ik Riek (en de krachtige werking van homeopathie en ons eigen lichaam!) erg dankbaar ben!

Esmarel

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Riek Taekema neemt de tijd om het middel te vinden dat bij jou past. Oorspronkelijk ging ik naar Riek voor mijn zoon, maar ik ga tegenwoordig nog steeds naar Riek voor mijzelf. Riek staat open voor het doorverwijzen van mensen die niet in Amsterdam wonen. Ik ben al 21 jaar een tevreden klant.

Femy

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Riek Taekema heeft voor mij een groot luisterend oor zonder controle of sturing te willen geven aan mijn gedachtengangen. Dat doet ze middels de korreltjes die ze voorschrijft en het resultaat is verbluffend!

Caroline

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Mijn zoontje van 5 had vorig jaar aan het begin van het schooljaar moeite om zich aan te passen in de klas.

Hij zit in een samengestelde klas met groep 1 en 2. Een groot deel van zijn vriendjes was doorgestroomd naar groep 3 en hij zat ineens met allemaal nieuwe kindjes die hij niet kende. Hij was boos en tegendraads en wilde niet meer luisteren naar de juf. Na een uitgebreide intake kreeg hij van Riek een middel. Het werkte meteen goed. Inmiddels is hij weer het blije en vrolijke kind in de klas.

Merle Kolf

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Het eerste jaar van zijn leven had mijn zoontje veel last van verkoudheid en oorpijn en sliep hij na een jaar nog steeds heel erg onrustig en niet door. Toen kwam ik bij Riek Taekema terecht waar na een eerste gesprek Riek mij homeopatische korreltjes meegaf wat mijn zoon enorm heeft geholpen. Na twee maanden een evaluatie en weer met hetzelfde middel naar huis. Afgelopen winter heeft mijn zoontje weinig tot geen last gehad van zijn oortjes en verkoudheid. Ook slaapt hij rustiger en door! Soms raakt hij weleens uit balans en dan mail ik met Riek of maak een afspraak waarbij het middel dat ze mij als eerste keer gaf steeds centraal staat en hem helpt!

Een diagnose waar je u tegen zegt en ons enorm heeft geholpen!

Marieke

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Mrs Riek Taekema is very knowledgeable, kind person, professional and always goes at the core of the issue. She has helped me to successfully recover from pneumonia with expertise. I am very grateful to her and to homeopathic medicine.

Max

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Riek is a homeopath that cared for my whole family. Since I met her, she was always there with the right advice and remedies to help me. I found cure and listening ear as a young mother and helping hand while rising my children. I really recommend to have Riek supporting any transition you go through or healing physical or emotional challenges. I will always be grateful.

With true gratitude,

GALITTA

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

I am with Riek and the world of homeopathy since a couple of years now.

It was, and still is, an amazing journey.

When I started the treatment, I was in very bad condition, physically and in my mind.

What I liked straight away from the beginning, was the fact, that my homeopath took the time to really listen to me, that she treated me with a holistic approach, with a lot of patience and respect and that I had the feeling, that she believed in me and the process.

It took some time, but after every treatment, a new layer inside me was slowly healing or improving or I learned, how to live better with it.

What also helped and comforted me, when I came up with strange discoveries, was her comment : " We are familiar with this in homeopathy".

Looking back, I feel much stronger and healthier now overall, and more myself.

I would wholeheartedly recommend homeopathic treatment.

Susanne

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

I experience my appointments with Riek as personal, supportive, and a time for reflection and self-discovery. She wants to hear what my physical problems and sensations are, exactly and precisely, but she also explores the emotional side of things with me - how I think and feel, how I react, and what recurring themes I notice in my relationships with others and within myself. She listens very well to what I have to say, and sometimes remembers things about me better than I do!   "You were having problems with your right knee last year, weren't you?" when I might have forgotten all about it. The effect of the homeopathic medicines can be subtle but the support is always discernible. Riek's advice is never pushy and always to the point. I've learned a lot from her and I respect her knowledge and experience.

Elizabeth

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Naar boven Reviews