Het consult

Voordat de homeopaat een passend middel kan uitkiezen is het van belang, dat zij/hij een goed inzicht heeft in de persoon, die voor behandeling komt. Vandaar dat een eerste consult soms wel 1 1/2 tot 2 uur kan duren. De homeopaat vraagt daarbij niet alleen naar de lichamelijke symptomen , maar ook naar de achtergrond van de klachten: naar een mogelijke aanleiding, onverwerkte gevoelens, storende gedachten maar ook naar vreemde onverklaarbare verschijnselen en persoonlijke eigenaardigheden. Het slaap - en eetpatroon en allerlei andere onderwerpen die met uw gezondheid samen kunnen hangen, komen aan de orde.

 

De medicijnen

Homeopathische medicijnen zijn van natuurlijke oorsprong: vaak van planten, mineralen of soms van dierlijke origine. De middelen zijn over het algemeen verdund en gepotentiëerd (d.w.z. geschud), in de praktijk is gebleken, dat hierdoor de geneeskracht toeneemt en de bijwerkingen verdwijnen. Homeopathische middelen zijn dan ook, indien voorgeschreven door een deskundige, zeer veilig in het gebruik.

 

Duur van de behandeling

Het is moeilijk van te voren te voorspellen hoe veel consulten u nodig heeft, sommige mensen zijn binnen een aantal weken of maanden van al hun klachten af. Anderen hebben meer tijd nodig. Hoe jonger en vitaler u bent en hoe korter het klachtenbeeld bestaat, des te sneller gaat de genezing. Bestaat het klachtenbeeld al langer en bent u al wat ouder, dan is er vaak meer tijd nodig, rekent u dan minimaal op een half jaar. De consulten zijn ongeveer 1x per maand, gaat het goed, dan kan er meer tijd tussen de afspraken en wordt de behandeling langzamerhand afgebouwd.

Naar boven: Het consult